Здравословни авторски рецепти, приготвени от биопродукти са включени във вегетарианско деветстепенно меню, което ресторант Коме Прима в хотел Кемпински Гранд Арена, Банско, ще предложи на гостите си на 30 юли т.г. Тя е част от програмата за тематични вечери на хотела, която продължава и това лято.
Единствената в региона открита кухня на ресторант Коме Прима ще позволи на гостите да наблюдават приготвянето на кулинарните фантазии от главния готвач Никола Тодоров и неговия екип.
Сред здравословните и вкусни предложения са карпачо от тиквички, праскови, шам фъстък и пекорино романо, парфе от печено цвекло с авокадо мус и сос от рози, ароматни тортелини с трюфел и горски билки, свежо виолетово кадифе с пресни боровинки и други.
Предстоящата вечеря ще отговори на нарастващия интерес към вегетарианството и ще съчетае в себе си най-свежите био продукти и най-подходящите вина. Събитието е подходящо както за хората, избрали вегетариансвото за начин на живот, така и за онези, които просто искат да опитат нещо по-различно и здравословно, преоткривайки нови вкусове и съчетания от съставки.
Семейната биоферма Pura Vida Organic Farm е източникът на вкусните и полезни продукти, използвани в авторските специалитети. Продукцията там се отглежда по начин, изключващ използването на химикали, за да се съхрани реколтата и околната среда.