15 Ноем. 2018

Вие сте тук

Кои са най-необичайните пици?

30.06.2017

По отношение на пицата има едно основно правило: никакви правила! Така поне смята Джанфранко Йерволино, майстор-пицайоло от Неапол. На традиционния гастрономичен фестивал Napoli Pizza Village, който приключи в южния италиански град, той изненада журито и гостите с необичайни и креативни рецепти на пица. Неговата "Pizza Frutta" например е с плънка от киви и пушена сьомга. Колегата му Стефано Калегари пък предложи "Pizza Tortellino" с тортелини и пармезан. Гостите на фестивала можеха да опитат също пица с пушена рикота, с портокали и лимони от Амалфи, както и пържена пица с най-разнообразни и нетрадиционни плънки.

 

В Австралия, например, приготвят птица с месо на кенгуру, ему, и осолено крокодилско месо; французите добавят към нея хайвер, а в норвегия можете да откриете пица с месо от северен елен. Може да не ви звучи вкусно, но в американския щат Мисури можете да си поръчате пица с цикади, а в Индия – пица с банани и къри.

 

Общо 600 майстори-пицайоли от 40 държави на 5 континента се включиха в 16-то издание на Световния шампионат по пица, който се проведе в рамките на гастрономичния фестивал.

 

Любителите на пицата ще могат да опитат новите предложения още през септември в най-добрите пицарии на Неапол и Италия, обеща неаполитанецът Джино Сорбило, смятан за един от най-добрите майстори на пица на Ботуша.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed