24 Апр. 2024

Вие сте тук

Петзвезден хотел Pullman и голф игрище се строят край язовир „Искър“

24.03.2021

107 млн лв ще инвестира строителната компания "Маркан" за изграждането на жилищен комплекс и голф игрище на брега на язовир „Искър“ край село Горни Окол. Правителството ще подкрепи инвестицията с изграждането на инфраструктура, стана известно след решение на кабинета, който одобри  Меморандум за разбирателство с "Голф Окол" ЕАД. Предвижда се "Окол Лейк Парк" да осигури 215 работни места.

 

Проектът включва международно голф игрище с 5-звезден хотел, жилищни сгради, търговско-развлекателна и офис зона, образователен комплекс с детска градина и училище, спортно-приключенски център, екоферма с туристически характер, магазини и пространства за релакс.

 

Един от ключовите елементи в рамките на OKOL Lake Park ще бъде петзвездният Pullman Okol Golf Resort & Spa, който ще бъде управляван от Accor – световен лидер в хотелиерската индустрия и най-големият хотелски оператор в Европа, става ясно от сайта на компанията.

 

Pullman е един от премиум брандовете на Accor.  Pullman Okol Golf Resort & Spa ще разполага със 149 помещения и 40 брандирани къщи Pullman Living.

 

Комплексът ще има конферентен център с площ  1 900 кв. м и максимален капацитет  500 души.

 

Луксозен roof-top СПА-център на площ 4 900 кв. м ще даде възможност за пълен релакс след активен спорт и бизнес.

 

Самото голф игрище ще е разположено на 1 000 метра надморска височина, върху площ от 650 дка. Със своята дължина от 7 000 ярда, пар 72, и прилежащ Club House, голф игрището на OKOL Lake Park има амбицията да стане първото устойчиво голф игрище в България, сертифицирано от Golf Environmental Organiation (GEO). Проектирането е дело  на European Golf Design (EGD), с главен проектант Robin Hiseman. Инвеститорът обещава максималното запазване на съществуващата природна среда, скалните формации и естествените местообитания.

 

Инвеститор е "Голф Окол" ЕАД, чийто едноличен собственик на капитала е "Маркан холдинг" АД. Той е едноличен собственик на хотел "Новотел София" и на "Американо-английска академия"в столицата. Общо реализираните собствени проекта на холдинга възлизат на над 130 млн. лева.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed