26 Апр. 2024

Вие сте тук

Парижкият Салон на шоколада ще се проведе за 27-и път

25.07.2022
Снимка: 
Salon du Chocolat, Paris

Най-голямото събитие в света, посветено на шоколада, ще се проведе в Париж от 28 октомври до 1 ноември 2022 г., съобщиха организаторите.  Неговото 27-мо издание е предназначено както за професионалистите, така и за любителите на шоколада.

 

В рамките на събитието ще се състоят 4 големи конкурса за професионалисти, организиращи финала на салона:  Международен трофей по френско сладкарство, Световни майстори на шоколада, Световно първенство по захарни изделия и Най-добър майстор на сладолед. 

 

Световните майстори на шоколада ще бъдат оценявани от жури с председател Amaury Guichon, известен със своите шоколадови скулптури trompe l'oeil, Mondial des Arts Sucrés.  

 

Престижната награда Trophée de la Pâtisserie française позволява на професионалисти и аматьори да защитят своите творения пред широката публика и жури от експерти.   Доброто представяне на състезанието е добър трамплин за младите професионалисти в бранша.

 

Ще се състои и първото издание на Défi des Glaciers, където ще бъде избран най-добрият сладолед или сорбе за 2022 г.

 

В допълнение към тези изключителни събития публиката ще има възможността да преоткрие големите акценти на шоуто, които го направиха толкова успешно и популярно сред любителите на шоколада: модно ревю на шоколадови рокли, демонстрации на готвачи, откриване на страни производителки...

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed