ЗАЯВКИ СЕ ПРИЕМАТ ДО 06.05.2021
Национална кулинарна купа на България ще се състои от 13 до 15 май 2021 г. Събитието е дългоочаквано, след като миналогодишното издание бе отменено заради пандемията. Организатор на събитието е Българска Асоциация на Професионалните Готвачи (БАПГ)
Състезанието, ще се проведе и журира при стриктно съблюдаване на правилата на Световната Асоциация на Готварските Гилдии /WACS/. Всяка категория ще бъде оценяване от професионално жури, което ще бъде обявено предварително.
Състезателите могат да участват в повече от една категория. Желаещите все още имат възможност да се включат надпреварата, като подадат заявление до 06.05.2021 г.
По традиция ще бъдат определени Кулинарен отбор на България и Готвач на България 2021 г.
Ще се организират също редица от индивидуални надпревари. В Пица шампионата 2021 пицайолите ще се състезават в две категории - „Пица Романа“ и „Пица Класика“.
Аромат на рози ще доминира в конкурса за Нов прочит на българската национална кухня. Участниците ще представят традиционни български продукти и ястия, които задължително да бъдат сервирани в ГЮВЕЧЕ, САЧ, КЕРЕМИДА ИЛИ СТОМНА. Розата е задължителният продукт, който ще присъства в менюто на всеки готвач. Условието за победа е ястията да бъдат креативни, професионално презентирани, в модерен стил и с кратко описание.
Предвиждат се също състезание за приготвяне на паста и на телешко.
И тази година по традиция ще се състои Панорама за “Най-добър млад готвач”, ”Най-добър млад хлебар – сладкар”, “Най-добър млад сервитьор“ и “Най-добър млад барман“ на Министерство на образованието, младежта и науката.