25 Апр. 2024

Вие сте тук

McDonald's вече предлага паста в Италия

31.05.2013

Американската верига за бързо хранене McDonald's, емблематична с хамбургерите си, започва да сервира паста във всичките си заведения в Италия.

 

В менюто заедно с познатите хамбургери и чийзбургери ще се появи  салата с паста "Barilla", риба тон, домати, чушки, каперси и маслини.

 

Новото ястие вече дебютира в Милано и скоро ще се появи в цяла Италия.

 

Според генералния директор на McDonald's Italia Роберто Мази това е важна стъпка, която приближава храната в Макдоландс към кулинарните вкусове и нагласи на италианците.

 

Базираната в Парма групировка Barilla е най-старият в Италия производител на паста със 136-годишна история. От компанията изразиха задоволство, че продуктите й влизат в американската верига.

 

Американските медии коментираха новината като „революция“ в историята на McDonald's, бягство от глобализацията на вкусовете и опит да се доближат местните традиции. Италианският Corriere della Sera на свой ред окачестви  като странен алианса между Барилла и „иконата на Янки кетъринга“.  Въпреки това вестникът признава, че съюзът далеч не е само комерсиален, а свързва два свята: качество и скорост, традиции и съвременност.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed