24 Апр. 2024

Вие сте тук

40 хил. кандидати за "най-добрата работа в света"

11.04.2013

Над 40 000 души от целия свят кандидатстваха за шестте "най-добри работни места в света", обявени от Австралия, поставяйки представителите на австралийските туристически органи пред колосалната задача да намалят списъка до 18 финалисти, предаде Ройтерс.


До края на срока за кандидатстване късно снощи предложенията за шестмесечна работа, включващи длъжности като "Авантюрист в пустошта" (Outback Adventurer) и "Главен майтапчия" (Chief Funster), привлякоха първоначалния интерес на над 330 000 души от близо 200 държави.


От кандидатите бе поискано да изпратят 30-секунден видеоклип, обясняващ защо са подходящи за работата, носеща заплата от 100 000 австралийски долара (105 000 американски долара).


Сред получените клипчета има на жена, плуваща със шнорхел в стоп моушън анимация, както и на мъж, който се бие с възглавници с нюйоркчани и танцува по бельо в метрото.


Кампанията се основава на инициативата от 2009 година, обявена от властите на австралийския щат Куинсланд, които търсеха пазач на остров от Големия бариерен риф. Тогава кампанията привлече 35 000 кандидатури и бе спечелена от британеца Бен Саутхол.


Длъжността "Главен майтапчия" предвижда ВИП достъп до модни партита и фестивали в Сидни, а "Авантюристът в пустошта" ще усети вкуса на живота в полупустинните области в Северната територия на Австралия.


След като бъдат избрани, 18-те финалисти ще летят до Австралия за интервю, а шестимата победители ще бъдат обявени на 21 юни. Най-много кандидати има от САЩ, следвани от Великобритания.


След като спечели конкурса на Куинсланд, Бен Саутхол се ожени за австралийка и сега живее в Бризбейн, където работи за туристическите власти на щата, допълва Ройтерс.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed