27 Май 2022

Вие сте тук

100 хил посетители на фестивала “България посреща вкусовете на света“

08.05.2016

 Над 100 хил. души, българи и чужденци, са посетили кулинарния фестивал “България посреща вкусовете на света“ от първото му издание досега. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на поредния фест в София. На събитието присъстваха и дипломати от Унгария, Индия, Азербайджан, Румъния, Дания, Полша, Великобритания, Израел и САЩ.

 

Като поредна крачка за превръщането на София в още по-предпочитана туристическа дестинация оцени събитието Николина Ангелкова. По думите ѝ столицата предлага прекрасни възможности както за градски турове, така и за културно-исторически, фестивален, еко, спортен, гурме и винен туризъм. Общият брой на реализираните нощувки за цялата 2015 г. е над 1,6 млн., което е ръст от 5,3% в сравнение с предходната година, по данни на статистиката. Приходите за този период са над 115 млн. лв., което отново е положителна разлика от 5,5% в сравнение с предходната 2014 г., стана известно от думите на министъра.

 

„България посреща вкусовете на света“ започна на 12 май 2016 г. в Стара Загора и премина през градовете Бургас, Пловдив, Велико Търново, Русе и Варна. Фестивалът се организира от компания GTCс подкрепата на Министерството на туризма и 17 посолства в страната ни. За периода на провеждането на кампанията, официалната ѝ страница е достигнала до над 2,6 млн. души, а последователите й във Фейсбук са почти 40 хил. души. Във всеки от градовете, където се провеждаше проявата, имаше благотворителна кауза, за която се събираха средства. В София набраните дарения ще бъдат изразходвани за лечението на деца с онкологични заболявания. Заключителният етап на проявата днес е разделен на две части, като всеки може да опита кулинарните произведения на участниците в мол „София“ на бул. „Стамболийски“ и в мол „България“ на бул. „България“.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed