23 Май 2024

Вие сте тук

“Албена” АД инвестира 8 милиона лева за модернизация на базата си

28.11.2012

Осем милиона лева ще инвестира „Албена” АД за реконструкция и модернизация на свои обекти през зимния сезон, съобщиха от курорта. 

 

Хотел „Амелия”, който носи името на американката Амелия Ерхарт - първата жена в света, извършила самостоятелен полет над Атлантика, ще зарадва гостите си с 40 новоизградени луксозни стаи, както и с изцяло обновено фоайе. Инвестицията е за 2,5 милиона лева.

 

Реконструиран и модернизиран ще бъде хотел „Боряна”, който за Великден ще посрещне своите гости с ново обзавеждане.  Един милион лева ще бъдат вложени за ремонтни работи в хотелите „Ралица Супериор” и „Вита парк”. Ще бъдат изградени още 30 апартамента в комплекс „Бялата лагуна”.

 

На плажа врати ще отвори напълно реконстроираният ресторант „Рай”.  От туристическата компания информират, че стартира процедура по проектиране на Аквапарк в Албена.

 

 На брега в Албена ще продължи безплатното ползване на игрищата за плажен волейбол, плажен тенис, плажен футбол. За предстоящия сезон ще бъдат изградени три нови игрища за плажен тенис. Албена ще посрещне гостите си с нови дървени пътеки по плажа за инвалиди и детски колички. За семействата с малки деца и бебета ще бъдат предоставени специални шезлонги за бебета. За игрите и забавленията на малките туристи ще бъдат изградени нови модерни детски площадки около хотелите „Нона”, „Калиопа”, „Гергана”, „Вита Парк”, „Ралица Супериор”, „Оазис” и пред р-т „Компас”.

 

Цените за ползване на чадъри, шезлонги и шалтета от външни гости на плажа са намалени през 2013 г.: ползване на чадър - 6 лв. на ден (3 €); ползване на шезлонг - 4 лв. (2 €) и ползване на  шалте – 2 лв. (1 €).

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed