20 Апр. 2024

Вие сте тук

Шоколадова атракция отваря врати в Солун

25.06.2014

Нов музей и фабрика за шоколад (Chokolate Factory & Museum) ще отворят врати за посетители на 6 септември т.г. Датата съвпада с откриването на 79-ят Международен Солунски Панаир, съобщиха от Посолството на Гърция.

 

Тематичният парк ще бъде разположен върху обща площ от 2 500 кв.м. в Панаирното градче в гр.Солун.

 

Посетителите на "Фабрика" ще имат възможност да участват в едно приказно пътешествие през времето и пространството и да осъществят своята "абсолютна мечта за сладките изкушения". Деца, млади хора и възрастни могат да открият малки и големи тайни за шоколада по най-впечатляващ начин, посещавайки и разглеждайки Музея и шоколадения парк на открито и закрито.

 

Пътешествието започва от амазонската джунгла и храма на ацтеките. След като научат историята на шоколада с помощта на впечатляващи нови технологии, пътят ще ги доведе до Пиратски кораб, който ще ги транспортира до шоколадовата фабрика, където ще разкрият тайните й.

 
Най-големият шоколадов водопад в Европа, най-старите машини за производство на шоколад, обучения по приготвяне на шоколад и бисквити, галерия от шоколадови скулптури, „сладка“ библиотека са само част от забавните, поучителни и полезни неща, които могат да бъдат открити в новия музей.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed