29 Март 2024

Вие сте тук

Хотел с летящи стаи проектираха в Канада

29.06.2016

Необикновен мобилен хотел е проектиран в Канада. Основната му особеност е, че хотелските стаи могат да се придвиждат с помощта на дронове. Проектът, разработен от канадски архитекти, е наречен  «Driftscape» или „Дрейфуващо пространство“. Проектът вече е спечелил номинация за „Радикални иновации“, която се връчва за най-добрите идеи в сферата на хотелския дизайн.

 

Концепцията на авторите предвижда уникалният хотел да разполага с 10 или 15 летящи стаи, както и централна част, в която ще са разположени лоби, зона за отдих и ресторант. Всяка от стаите е предвидена за двама възрастни и ще бъде обзаведена със спалня, баня и бюро. Капсулите могат да се съединяват, така че капацитетът им да се увеличи.

 

Стените ще са от стъкло, за да могат гостите да наблюдават пейзажа извън хотела. Управлението на хотелските стаи ще се извършва от интелигентна система. В края на маршрута капсулата ще се върне обратно на мястото си и ще се стикова с базата. Във всяка капсула ще има инструментален панел с камера, за да могат туристите да си правят красиви снимки за спомен от престоя си в хотела.

 

Гостите могат не само да се наслаждават на красиви гледки от прозрачните стаи, но и да се включват в различни екскурзии, да се запознават с нови места и да изучават местните забележителности, без да стават от леглото. Те ще могат от въдуха да разгледат ледниците в Аржентина, Великата китайска стена или пък фьордовете в Норвегия, без да излизат от хотелската стая.

Футуристичният проект обединява комфорта на хотелската стая и тръпката от посещаване на нови дестинации. Според дизайнерите всяка стая ще представлява и летяща капсула, която може да се присъедини към базата във всяка точка на планетата.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed