20 Апр. 2024

Вие сте тук

Хестън Блументал създаде „ядлив сняг“ за Коледа

14.11.2012

Прочутият британски шеф-готвач Хестън Блументал създаде ново ястие - ядлив сняг, което включил в коледното и новогодишното менюта на популярния ресторант „Дебелата патица“  /The Fat Duck/. Това съобщи вестник The Telegraph, цитирайки собственика на заведението. 

 

Цената на новогодишното меню е 300 британски лири  на човек, като в цената не са включени напитките. Блументал е подготвил за клиентите си нови ястия, сред които ядлив сняг, дрънкулки, пълнени с коктейл от скариди,  бонбони от вино и др. Съставът им засега се пази в тайна, но са известни от имената на ястията, сред които „Коледно дърво“ и „Злато, тамян и миро“. Коледното дърво ще заема централно място на масата и ще е украсено с ядливи "играчки",  а ястието със златно име ще съдържа кубчета желе от лангустини, обвити в ядливо злато.

 

Заведението The Fat Duck  се намира в селцето Брей в графство Бъркшир, на 40 минути път от Лондон. Хестън Блументал е един от класиците на модерната молекулярна кухня, чиято популярност започна да спада през последните години.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed