20 Апр. 2024

Вие сте тук

Франция създаде специален сайт за реклама на винения туризъм

10.02.2016

Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс обяви вчера създаването на сайт за реклама на еноложкия туризъм и привличането на чуждестранни посетители във лозарски и винарски райони на Франция, предаде Франс прес.


Министърът определи този сектор като особено значим за страната, като посочи, че износът на френски вина (11,4 милиарда евро през 2015 година, включително с износа на алкохолни напитки) се равнява на продажбата на 114 бойни самолета Рафал (Rafale).


Двуезичният френско-английски сайт www.visitfrenchwine.com позволява да се сърфира из различни оферти за престой в лозарски ферми, да се намерят описания на големите винарски региони или портрети на винопроизводители.


"Освен продукт, виното е и цяла култура. Туристите се интересуват от интересни разкази, отлични продукти и да придадат смисъл на това което ядат и пият", посочи министърът.


През 2010 година около 3 милиона чуждестранни туристи са посетили някой френски еноложки обект. За 2020 година Лоран Фабиюс предлага да се постави цел за 4 милиона посетители.


Франция е първата световна туристическа дестинация и през 2015 година е била посетена от около 85 милиона чуждестранни.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed