19 Апр. 2024

Вие сте тук

Тайландски фестивал в столичния "Хилтън"

13.02.2014

"Хилтън София" отново e домакин на традиционния за столицата фестивал на тайландската кухня, съобщиха от хотела. Събитието, организирано съвместно с Туристическото представителство на Кралство Тайланд за Балканския полуостров и Почетното консулство в България, стартира днес и ще продължи до 21 февруари.



Автентичната тайландска кухня отново е във фокуса на фестивала.  Най-известните национални ястия и деликатеси ще бъдат приготвени от Чаясит Шрихом, наричан накратко „Лам”, главен готвач на Хилтън Букурещ, и Андре Токев, главен готвач на Хилтън София.



Тайландският бюфет, който те ще предлагат всяка вечер, ще изобилства от нудъли, месо на скара и екзотични салати. През първите три дни гостите на хотела ще могат да наблюдават и изпълненията на танцьори от тайландската танцова група „Гинари"  със седалище във Франкфурт. Създадена преди повече от 10 години от тайландската общност в този германски град, танцовата формация се стреми да популяризира тайландската култура, нейните обичаи, традиционни танци и костюми. Изкуството и се радва на много изяви през последните години – участвала е в редица тайландски културни мероприятия в Германия , Австрия , Полша , Румъния , Молдова и България.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed