19 Апр. 2024

Вие сте тук

София вече има туристически сайт

12.09.2013

Българската столица вече се представя с официален туристически сайт. На www.visitsofia.bg всеки може да потърси информация за обектите на територията на града. Порталът беше представен днес от кмета на София Йорданка Фандъкова.


Тя отбеляза, че новият сайт ще улесни изключително много туристите в града, които по думите й са се увеличили с 11 процента за миналата година, като този темп се запазва и за първите шест месеца на 2013 г. Приходите за първото полугодие на тази година от туризъм в Столичната община са над 120 хил. лв., а общият брой на посетилите българската столица за този период са 440 хил.
Фандъкова посочи, че за първи път италианците се подреждат в Топ 5 на посетилите София туристи. Най-голям е делът на пристигащите в столицата с цел бизнес туризъм, но нараства и броят на интересуващите се от паметниците на културата. По думите на кмета на града има и гости с цел здравен туризъм.


Официалният туристически сайт на София е структуриран така, че с три кликвания, може да се стигне до страницата на търсения обект, където се съдържа пълна информация за него. Всеки обект се локализира с Google Maps и Google Street. Включени са над 1000 обекта от различен вид - места за настаняване, заведения за хранене и развлечения, музеи, галерии, търговски центрове и други.


За да бъде представена София като дестинация с богат културен живот, на сайта е разработен модул "Календар на събитията". Той представя по дни, седмици и месеци значими събития, фестивали, спортни изяви и концерти. Най-големите туристически атракции са представени в модул "Топ 10".


На сайта са представени и маршрути, които ще помогнат на туристите да опознаят София на "един дъх", да се включат в поклоннически път или да обиколят уникалните храмове и манастири от Софийската Мала Света гора.


Порталът съдържа и друга полезна информация за организаторите на бизнес и конгресни събития, за банки, бензиностанции, правила за паркиране, важни телефони и други. Изработена е и версия на английски език, като предстои въвеждане и на други езици.


Сайтът е изработен със средства на Общинско предприятие "Туристическо обслужване".

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed