27 Апр. 2024

Вие сте тук

Расте интересът към българските храни в Париж

23.10.2012

Българския мед, лютеница и сладко от рози са продуктите, към които се проявява най-голям интерес на едно от най-големите световни изложения за хранително-вкусова промишленост СИАЛ 2012 в Париж. На него България се представя с обособен щанд, организиран от Българската агенция по инвестиции със съдействието на Министерство на земеделието и храните, така и с отделни производители със собствени щандове в отделните сектори на хранително-вкусовата промишленост, съобщиха от земеделското министерство.

 

Интересът към българските хранителни продукти е нараснал, отбеляза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, след като посети българските щандове.

 

Производител на мед и лютеница отбеляза пред министъра, че само за двата дни на изложението има над 90 посещения на щанда, което е двойно повече от миналата година. По думите на министъра много български продукти вече са познати марки. Според него участието в изложението на наши производители е важно не толкова, за да намерят място на френския пазар, който е наситен, колкото за да открият инвеститори и да изградят бизнес контакти.

 

“България е привлекателно място за инвестиции в хранителната промишленост, тъй като произвеждаме достатъчно суровини. Въпросът е да привлечем инвестиции в преработвателната промишленост, за да можем да изнасяме готова продукция”, посочи министър Найденов при откриването на българо-френски бизнес форум на тема “Сектор хранително-вкусова промишленост и логистика – българските възможности”, организиран от Българската агенция за инвестиции, Министерство на земеделието и храните и служба “Земеделие и храни” към българското посолство.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed