28 Февр. 2024

Вие сте тук

Радисън Блу Гранд Хотел - първият български хотел със „Зелен Ключ”

27.09.2012

Софийският "Радисън Блу Гранд Хотел"  постави България на световната карта на „Зелените” хотели, защитавайки сертификата „Green Key” („Зелен Ключ”), който е смятан за най-престижния в бранша, съобщиха от хотела. Това екологично признание бе дадено на основата на повече от 370 критерия, зададени от международната организация, за отговорни и последователни екологични и икономически мерки за спазване на екологичните стандарти.

 

"Нашата цел е да ръководим и развиваме бизнеса си по отговорен начин, прогресивно да намаляваме негативното му влияние върху околната страна, без това да намалява комфорта на нашите гости. Изготвихме активен план с мерки и инвестиции, който да повлияе едновременно за повишението на качеството на услугите за всички клиенти и намаляването на консумацията на ресурси. Нещо повече, тази програма е силен инструмент както в обучението на персонала ни на практики по опазване на околната среда, така и за предизвикването на  ефекта на снежната топка за тези полезни практики за цялото общество,” сподели управителят на хотела Джордже Миу.


По думите му в плановете на хотела влизат последващи мероприятия като част от активното популяризиране на идеята сред бранша в България и споделяне на добри практики от цял свят за опазването на околната среда и оптимизиране на потреблението на ресурси.

 

 

„Green Key” (“Зелен Ключ”) е най-голямата глобална неправителствена и без стопанска цел организация оценяваща устойчивото развитието на туристическия сектор, усилията му по опазването на околната среда и внедряване на новаторски проекти за минималното негативно влияние от този разрастващ се в глобално отношение бизнес върху природата. В момента организацията „Green Key” („Зелен Ключ”) е представена в повече от 34 държави по света, сертифицирайки над 1800 туристически обекта, като е признат институционален партньор на Програмата за Околна Среда към Обединените Нации, Световната Туристическа Организация и редица други значими международни организации. В България тя е позната още като част от организацията сертифицираща плажовете по Черноморието ни с еко-сертификата “Blue Flag” (‘Син Флаг’).

 

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed