29 Март 2024

Вие сте тук

Първи тематичен хотел отворен в Албена

05.07.2013

Черноморският комплекс "Албена" ще привлича пътешественици с малката авиация, като към летищните си бази в Приморско и Лесново прибавя и новия хотел "Амелия". Това съобщи заместник-директорът по маркетинг и продажби Йовка Страшилова при откриването на обекта днес.


Около 5 000 000 лева са инвестирани в първия тематичен хотел във ваканционното селище, който носи името на Амелия Еърхарт - американски авиатор, първата жена, прелетяла над Атлантика. Авиационният туризъм е много бързо развиващ се сектор и "Амелия" ще бъде дом за почивка на всички, които са запленени от магията на летенето, казаха от курортното селище.


Кандидатите за пилоти на малки самолети могат да усвоят първите умения на тренажор във фоайето на хотела. Летците-любители ще получават точна прогноза за времето според летателния им план.


Светлинно табло над рецепцията в хотела пресъздава командното табло в самолета, с който Еърхарт прави историческия полет. На екран вървят и архивни кадри за живота на жената, поставила рекорди в авиацията. Първите гости на хотела - британци и руснаци, се спират и пред двигател от стар руски самолет "Як", монтиран в залата.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed