26 Апр. 2024

Вие сте тук

Провинциални заведения в Русия влязоха в класация на Newsweek

04.09.2012

Неизвестно провинциално кафене в затънтено село и ресторант в град Нижни Новгород изненадващо намериха място в престижна класация на авторитетното американско издание  Newsweek, съобщиха руските медии.  Изданието публикува наскоро традиционната си  листа, озаглавена „Най-добрите шеф-готвачи избират най-добрите 101 места за хранене в цял свят.

 

Ресторантът „Чайка“ в Нижни Новгород и кафенето „Хан край мелницата («ТрактирЪ у Мельницы»)  в село край Псков  са двете заведения в Русия, избрани за класацията.  Единственото нещо, известно за кафенето, е, че е разположено в близост до музея-резерват на Пушкин „Михайловское“.

 

Не сме направили нищо, за да влезем в класацията, казва пред вестник „Комсомолска правда“ управителката на заведението Марина Уласовец.  Откакто станало известно, че кафенето е включено в престижния списък, клиентите си носят брой на списанието и молят шеф-готвача за автограф, добавя тя.

 

Загадката донякъде разкрива руският ресторантски критик и популярен водещ на кулинарно предаване Алексей Зимин, според когото собствениците на хана са постигнали баланс между храната от епохата на Пушкин и модерната кухня. Предполага се, че точно той е препоръчал и двете заведения на Newsweek.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed