24 Апр. 2024

Вие сте тук

Популярна руска верига за бързо хранене отваря два ресторанта в Ню Йорк

24.06.2015

Популярната руска верига за бързо хранене "Теремок" на руския бизнесмен Михаил Гончаров възнамерява да отвори два ресторанта в нюйоркския квартал Манхатън с амбицията да създаде голяма мрежа в Съединените щати, предаде Франс прес.

 

Гончаров посочи, че планира откриването на ресторантите през октомври или ноември, като компанията ще инвестира около 500 000 долара (446 000 евро).


"Теремок", който присъства на руския пазар от 15 години, иска преди всичко "да изпробва търсенето" в Ню Йорк - световната столица на ресторантите за бързо хранене.


Веригата предлага предимно блини с десетки аромати (например сьомга, банан или шоколад), както и каша - варена елда - много популярно ястие в Русия.


В бъдеще компанията цели да създаде в Съединените щати "верига от ресторанти, голяма като в Русия", където в момента им около 300 заведения, повечето в Москва и Санкт Петербург. Това обаче според Гончаров ще иска пет, десет и дори петнайсет години работа.


За първи път руска верига за бързо хранене се впуска в западна страна. "Теремок" твърди, че не се плаши от евентуално отрицателно въздействие върху проекта й в САЩ заради американските санкции срещу Москва и обтегнатите й отношения с Вашингтон заради украинската криза.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed