20 Апр. 2024

Вие сте тук

Париж започна кампания за по-голямо гостоприемство към туристите

18.06.2013

Париж, един от най-посещаваните градове в света, от който има какво да се желае, що се отнася до гостоприемството, започна днес кампания за по-добро посрещане на чуждестранните туристи, предаде Франс прес, като се позова на представител на местните власти.


Инициативата под наслов "Говорите ли туристически?" е насочена към професионалистите от бранша - ресторантьори и хотелиери.


"Целта е да се борим срещу лошата репутация града и областта в посрещането на гости. Хората от туристическия бранш трябва да могат да отговорят по-добре на желанията на чуждестранната клиентела", обясни Жан-Пиер Блат, генерален директор на регионалния комитет за туризма в Париж и Ил дьо Франс (Парижка област).


Блат даде пример, че "един японец и италианец, да кажем, не се посрещат по един същ начин, има различни културни кодекси, така че трябва да се адаптираме".


Екипи ще започнат да раздават още днес на търговците и представителите на туристическия бранш в Париж и региона гид, който дава информация за различните националности, посещаващи Ил дьо Франс: естество на разходите, трайност на престоя, кодекс за вежливост и очаквания. Наръчникът съдържа преводи на основни думи като "добър ден", "добре дошли", "благодаря" и "довиждане" на различни езици - немски, италиански, испански, холандски, португалски, китайски и японски.
От днес на разположение е и съответен сайт (doyouspeaktouriste.fr).


Парижките власти работят в сътрудничество с полицията и туроператори и за подобряване на сигурността на туристите, особено на китайските и японските, които често стават жертва на джебчии.


Парижка област е туристическа дестинация номер едно в света. Регионът е бил посетен миналата година от 29 милиона туристи.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed