27 Апр. 2024

Вие сте тук

На седмото небе в Париж

21.01.2013

Колкото и да е банално твърдението, че френската столица е най-романтичният град в Европа, то се потвърждава от милионите туристи, които я посещават всяка година. Ако искате да се почувствате на седмото небе, трябва да съчетаете незабравимата гледка на вечерния Париж с хубава напитка, топящ се в устата френски десерт или пък истинска гурме вечеря.

 

Азбучна истина е, че най-атрактивният елемент на всеки ресторант, разположен на покрива, е гледката, която се открива от него. В някои заведения освен прекрасната гледка ще ви предложат и истинско кулинарно преживяване. Eто и няколко места в Париж, повечето от които няма да нарушат туристическия ви бюджет.

 

1.Ресторант „Ephemere“ в Галери Лафайет

 

  • Адрес : 40 boulevard Haussman
  • Гледка: Гранд Пале, Операта Гарние
  • Цената на коктейла е 10 евро, на чаша вино – 5 евро, на бирата – 4 евро
  • Кухня: японска и фюжън
  • Средна сметка – 35 евро
  • Работи от юни до септември

Ресторантът се намира на последния етаж на прочутия магазин Галери Лафайет.  За да стигнете там, трябва да се изкачите на седмия етаж – нещо, което може да се окаже трудно за любителите на шопинга!  На покрива на сградата  е едно от най-добрите места, от които може да се наблюдава Париж. Не случайно отзивите за заведението са много добри – шеф-готвачът е ученик на един от притежателите на 3 звезди мишлен Ален Пасар.

Допълнително предимство е, че в сравнение с други заведения във френската столица цените са съвсем приемливи.

 

2.    Les Jardins Plein Ciel

  • Адрес:  17, avenue Cleber
  • Гледка: към Айфеловата кула и Триумфалната арка.
  • Капацитет:  75 души
  • Цената на коктейл е 23 евро, на чаша шампанско – 20 евро, бира – 8 евро
  • Кухня: средиземноморска
  • Средна сметка - 90 евро
  • Работи: април – октомври, от понеделник до петък.

 

Разположен на седмия етаж на един от парижките дворци, ресторантът предлага панорамна гледка към голяма част от френската столица. Студен бюфет и ястия на грил се сервират за обяд и вечеря, предимно през летните месеци. Мебелировката е от тиково дърво, а в памет на създателя  на шахматния клуб на Франция Леонар Тобе е поставена гигантска шахматна дъска.  

 

3.    W Bar Terrace

  • Адрес: 5, rue de berry,
  • Гледка Сакр Кьор, Айфелова кула
  • Цената на напитките: коктейл – 15 евро, чаша вино – 10 евро,
  • Кухня: барбекю
  • Средна сметка – 30 евро
  • Работи: от средата на май до средата на септември

 

 

Разположен на последния етаж на хотел Warwick в близост до Шан-з-Елизе, барът е отворен само през лятото.  Всъщност, терасата представлява част от президентския апартамент на хотела и не работи, когато той е зает. От тук се разкрива красива гледка към най-красивия булевард на света, убедени са парижани. Особено популярен е барът във вечерните часове, когато парижани идват тук след напретнатия работен ден, за да изпият чашка или да изпушат пура в клуба на любителите на пури.

 

4. Le George

Адрес: 19, rue Beaubourg

Гледка: Нотр Дам, Отел дьо Вил

Капацитет:150 души

Кухня: френска

Цена на напитки: коктейл – 7 евро, вино – 10 евро

Средна сметка: 30 евро

Отворен: целогодишно

 

 

Със своята тераса и вътрешна зала ресторантът е уникален за Париж. Предлага невероятна гледка към катедралата  Нотр Дам, Сити Хол и други забелегжителности на френската столица. Той е страхотно място за коктейл, след като сте посетили някоя от изложбите в Центъра Помпиду.

 

5. Le café de l’Homme

Адрес:  17, Place de Trocadero

Гледка: Айфелова кула

Капацитет: 150 души

Кухня: френска

Цена на напитките: коктейл – 11 евро, чаша вино – 6 евро

Средна сметка – 40 евро

 

Ако искате да поседнете, Café de l’Homme  е подходящото място.  Салонът е с приятен за окото и модерен дизайн. През пролетта и лятото от терасата се разкрива гледка към Айфеловата кула, Трокадеро и Военното училище.  Заведението се посещава от парижки знаменитости, както и от много туристи.

 

6.    Le Deli-Cieux

Адрес: 66, boulevard Haussman

Гледка: Гран Пале, Операта Гарние, Конкорд, Мадлен

Капацитет: 200 души

Кухня: френска

Цена на напитките: Вино – 4 евро, бира – 4 евро, кафе – 2 евро

Работи целогодишно

Разположено на деветия етаж на мястото, което е рай за домакините – емблематичния магазин Прентам (Printemps de la Maison), скромното кафене на самообслужване е достъпно за всеки гост на френската столица. Докато си поемате дъх след покупките, можете да се насладите на изключителни гледки. От височината на тератаса можете да разпознаете всички прочути забележителности на Париж. Входът на тераната е свободен, така че можете да се порадвате на панорамата напълно безплатно. Но пък ако поискате да инвестирате няколко евро в доброто прекарване, това е едно прекрасно място за първата напитка на вечерта. Приятна изненада и допълнително предимство на това място са ниските цени на напитките.

 

7.    Les Ombres

Адрес: 27quai Branlу

Гледка: Сакр Кьор, Айфелова кула

Капацитет: 100 души

Цена на напитките: коктейл 13 евро, вино 7 евро, бира 7 евро

Кухня: френска

Средна сметка: 90

Работи от средата на юни до октомври

 

Музеят  Quai Branly  предлага две възможности:  Café Branly на нивото на градината и ресторант   Les Ombres, разположен на покрива. И двете заведения са достъпни и за хора, които не възнамеряват да посетят музея. Седнали на терасата, можете да се любуватена Айфеловата кула, Трокадеро, река Сена и пр.

 

8.    Zyriab

 

Адрес: 1, rue des Fosses

Гледка: Бобур, площад Бастилия, Нотр Дам

Капацитет: 50 души

Цена на напитките: коктейл – 9 евро,  чаша вино 7 ево,

Кухня: ориенталска

Средна сметка:  70 евро

 

Ресторантът се намира на покрива на Световния арабски институт в Париж, на брега на река Сена.  Освен приятни гледки към основните парижки забележителности заведението предлага и характерни ориенталски специалитети.

 

9.    Terrass Hotel

Адрес: 12, rue Joseph de Maistre

Гледка: цял Париж от височината на Мон Мартр

Капацитет: 75 души

Цена на напитките: коктейл 15 евро , чаша вино 7 евро

Кухня: средиземноморска

Средна сметка: 30

Отворен от май до септември.

 

Както показва името, хотелът разполага с огромна тераса, която според парижани е едно от местата, които са просто задължителни за посещение. Хотелът е близо до Монмартър с произтичащите от тук гледки. Заведението е толкова популярно, че често се използва за частни партита и е недостъпно за останалите посетители.

 

 

10 Ciel de Paris

Адрес: Tour Maine Montparnasse, 56 ème étage

33, avenue du Maine

Капацитет – 145 места

Чаша шампанско – от 14 евро

Гурме меню – 114 евро

Отворен целогодишно

Разположен на височина 200м на 56-я етаж на кулата Монпарнас, това е най-високият ресторант в Париж, за което подсказва и името му „Небето на Париж“. Визията е модерна, както и кухнята, която съчетава френска традиция и съвременност. Макар че заведението не е от евтините, можете да се отбиете за обяд, чиято цена при тристепенното меню е 38 евро. Около 30 евро са достатъчни, за да опитате специалитетите от милфьой бара -  с морски дарове, трюфели, риба и пр.

 

 

 

11. Maison Blanche

Адрес: 15 avenue Montaigne,

Гледка: куполът на Инвалидите, известни забележителности в западната част на Париж и река Сена

Кухня: от региона на Лангедок

Обедно меню: 49 евро

Гурме меню: 69 евро

Дегустационно меню: 110 евро

Предварителната резервация е необходима

 

Разположен на покрива на Théâtre des Champs Elysées високо над уличната суета, ресторантът е съчетание между класика и съвременност както в интериора и  екстериора, така и в менюто още от откриването си през далечната 1913 г. Собствениците му твърдят, че гостите могат да намерят тук различното съвършенство, осигурено от хармонията на петте сетива.  

Maison Blanche е включен в класация на Форбс на най-добрите ресторанти в света.  

 

 

12. Ресторант Жул Верн, Айфелова кула

 Адрес: Avenue Gustave Eiffel

Кухня: модерна авторска кухня

Вечерно меню: 210 евро

 

 Макар че оттук се разкрива прекрасна гледка към града от Айфеловата кула, тя е само допълнителна екстра към кулинарията. Гуруто на съвременната френска гастрономия Ален Дюкас, който е собственик на заведението, кани своите гости на едно истинско кулинарно пътешествие. Всичко в ресторанта е било създадено специално за него – от тънките ленени покривки, през авторските прибори и порцелановата посуда.

 

 

13. Ресторант 58, Айфелова кула

Адрес: Avenue Gustave Eiffel

Кухня: съвременна

Ценова категория: ниска до средна

 

Още едно заведение, разположено на Айфеловата кула. То е едва на първия етаж на кулата, но все пак предлага добра гледка към града, тъй като е на височина 58 метра, откъдето идва и името му. Има обиколки на града, които включват и вечеря в този ресторант.

Непретенциозно и достъпно, тук можете да хапнете на обед на съвсем демократична цена, но пък и не очаквайте кулинарни чудеса.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed