28 Март 2024

Вие сте тук

Напитките – вече под контрол

04.03.2013

Система за онлайн бар мениджмънт е победител в  състезанието „Предизвикателства и иновации“, което се проведе в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона, съобщи RestaurantNews.com.

 

Системата, наречена  Beverage Metrics, е първият в света продукт, който се справя с най-голямото предизвикателство – постоянно проследяване и инвентаризация на наличностите. Базирана върху хардуер, софтуер и облачни технологии, тя позволява да се контролира прецизно количеството на всяка напитка, която се сервира. Тъй като данните се съхраняван „в облаците“, за да се използва системата, е необходим компютър с връзка с интернет, таблет или смартфон.

 

Според журито в състезанието новото мобилно приложение има огромен иновативен потенциал в света на комуникациите, които се извършват без участието на човек.

 

Според представители на базираната в Далас компания Beverage Metrics решението, което предлагат, е задължително за всеки ресторантьор, който иска да да контролира цените на напитките, които сервира. По данни на статистиката само в САЩ всяка година кражбите на алкохол и невниманието на барманите предизвикват загуби в размер на 800 хил. долара.  Повечето от заведенията реализират загуба на четвърт от потенциалните си приходи.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed