26 Апр. 2024

Вие сте тук

Най-голямото шоколадено изложение в света започва в Париж

31.10.2012

От днес започва най-голямото в света изложение, посветено на шоколада, съобщи пресцентърът на парижкия Salon du Chocolat. Събитието е за онези, които споделят страстта към този изключителен продукт, казват организаторите. То е връзката между онези, които отглеждат какаовите зърна  и любителите на шоколада, защото събира производители на суровината, най-добрите шоколатиери, кулинари, използващи шоколада в своите рецепти и скулптори, които извайват от него истински  произведения на изкуството. Всяка година ивентът събира над 1 млн посетители от цял свят.

 

В навечерието на събитието бе организирано невероятно модно дефиле, в което бяха демонстрирани тоалети с елементи, изработени от шоколад.  В дефилето освен професионални модели участваха и известни личности – спортисти, певици и телевизионни водещи. Галерия на вкусните тоалети можете да видите тук.

 

Днес асоциацията на 50-те най-добри пейстри-шефове в света „Relais Desserts“ организира за четвърти път най-престижното състезание за сладкари. Темата му тази година е „шоколад и плодове“. Претендентите ще трябва да доказват уменията си пред авторитетно жури, председателствано от Пиер Ерме. Те имат уникалната възможност да демонстрират артистичните си способности и да предложат нови вкусове. Журито ще ги оценява според това доколко се придържат към темата, баланса на съставките, техниката на приготвяне и хармонията между цветове и вкусове. Ще бъдат взети под внимание също текстурата и точността на изполнението и вкусовете. Отделни оценки ще се присъждат за вкус и за артистичност.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed