29 Март 2024

Вие сте тук

Най-голямата шоколадова монета представиха в Болоня

19.11.2012

Най-голямата монета от шоколад в света е представена на 8-то изложение на шоколада Cioccoshow, което се проведе в Болоня, съобщиха организаторите на  изложението. Монетата е с номинал 1 евро и ще бъде вписана в Книгата на Гинес.

 

Сладката монета тежи 640 кг, има диаметър 1995 м и височина 17 сантиметра. Съдържа 80% доминикански  и 20% перуански шоколад. Шоколадовият шедьовър е приготвен от четирима именити италиански сладкари.

 

Изложението в Болоня е интересно с представянето на авторски изделия с необичайна форма на майстори шоколатиери. През 2011 г. на фестивала бе представен най-дългият шоколад в света, който също намери място в Книгата на Гинес. Той е купен за 2,16 хил евро, а средствата от продажбата му бяха предадени във Фонд за подпомагане на пострадалите от наводнението в Лигурия.

 

Организаторите на тазгодишното изложение в Болоня вече заявиха, че средствата от продажба на монетата-рекордьор ще бъдат предназначени за жертвите на земетресението през май т.г. в регион Емилия Романя, чиято столица е Болоня.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed