25 Апр. 2024

Вие сте тук

Най-голямата индийска кинозведа ще пие вино от Албена

17.06.2015

Номинираният 15 пъти за наградата "най-добър актьор на Боливуд" Шах Рук Хан, който пристигна в България преди няколко дни, започна снимките на новия си филм - Dilwale (Човекът с голямото сърце).

 

Снимките започванаха днес в София, а след това екипът на Шах Рук Хан ще се премести в Албена.

 

Впечатлен от вкуса и качеството на бялото вино Гераниум, което се произвежда единствено от грозде, брано от лозята на Албена близо до село Кранево, Шах Рук Хан настоя по време на престоя му в България той и екипът му да бъдат снабдявани редовно с него.

 

Шах Рук Хан и екипът му са сред първите гости, които имат възможността да опитат от виното Гераниум и да оценят неговите достойнства. Вината на Албена са произведени от белите сортове грозде – шардоне, совиньон блан, вионие, мускат пти грен, като при обработката на гроздето са приложени максимално щадящи суровината технологични методи. Ферментацията е протекла в иноксови съдове при стриктен контрол на температурата, приложено е студено стерилно бутилиране.

 

Лозичките в масивите на Албена са внесени от Франция. През 2014 добивът от първата реколта бе около 20 тона грозде. Близо 10,000 бутилки бяха бутилирани в бутиковата винарска изба “SALLA ESTATE”, с. Блъсково (Провадийско).

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed