24 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 3000 души посетиха DiVino.Taste

19.11.2012

Над 3 хиляди души посетиха Divino.Taste, съобщиха организаторите на второто издание на форума за българско вино.

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев официално откри форума.

За втора годинаDivino.Taste събра близо 40 производители, които в продължение на два дни (17 и 18 ноември 2012 г.) представяха българско вино в залите на Централния военен клуб в София. Посетителите имаха възможност да дегустират над 250 от най-добрите вина от всички региони на страната, а производителите запознаваха всеки един с концепцията и философията за отделните вина. ”Виното, с марка България, вече достойно заема мястото си сред тези на световната винена сцена и DiVino.Taste за втори път потвърди нашите очаквания и тези на партньорите и изложителите”, сподели Емил Коралов, организатор на Divino.Taste. 

 

В края на форума DiVino.Taste беше обявена икласацията Divino Топ 102012на българските вина. Екипът на Divino определи Midalidare Grand Vintage Malbec Mogilovo Single Vineyard 2010 за българско вино номер 1, на второ място се класира Rubaiyat Chardonnay 2009, а Castra Rubra Butterfly’s rock 2009 заема третото място. 

 

Като допълнение към изложбена част с дегустации, програмата на DiVino.Taste включваше майсторски класове, семинари и лекции. В рамките на DiVino.Taste 2012 се проведе и първото издание на WiFo под мотото „Да поговорим за вино и храна”.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed