29 Март 2024

Вие сте тук

Мъжете предпочитат домашната храна пред ресторантската

07.08.2012

Гозбите на мама и баба се предпочитат от 82% от руснаците, показва проучване на Центъра за изследвания на портала Superjob.ru. Това според изследователите е свързано не само с традицията за хранене вкъщи, но и с невисокото качество на ястията в заведенията за обществено хранене в Русия. Любителите на ресторантите са едва 10% от всички участници в анкетата. Както поясняват анкетираните, те са привлечени от възможността да опитат вкусни и красиво презентирани ястия.


Привързаността към домашната или ресторантската храна е пряко свързана и със семейните обстоятелства. Приготвената вкъщи храна изглежда по-вкусна за семейните (84% срещу 78% сред неженените и неомъжените). Ясно се проследяват и джендерните разлики: храненето в заведения се предпочита от 14% от жените и едва 7% от мъжете. Любовта си към заведенията за хранене участничките в анкетата обясняват с факта, че посещението на ресторант не е само храна, но и общуване с приятели и близки.


По данни на Intesco Research Group всеки четвърти посещава заведенията в Русия за романтични срещи, а около една трета използват ресторантите за срещи с приятели и роднини.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed