26 Апр. 2024

Вие сте тук

Международните летища в България готови за работа в зимни условия

12.12.2012

Всички международни летища в България са подготвени за работа в зимни условия. Това съобщи  Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/ след едномесечна проверка на  всички технически съоръжения и личен състав на международните летища, извършена от Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация"след едномесечна проверка.



Проверяващите са установили, че пистите за излитане и кацане, пътеките за рулиране, пероните, светотехническите системи, грунтовите площи и периметровите огради са в добро експлоатационно състояние. Противопожарното и аварийно-спасително оборудване и складовете за гориво-смазочни материали отговарят на изискванията. Сградният фонд е подготвен за зимна експлоатация. Необходимите количества гориво за отоплителния сезон са осигурени. Извършена е профилактика на енергопреносните системи.


Поради строителството на новата терминална сграда на летище Бургас и свързаните с нея околни терени се налагат временни ограничения и мерки на предвижването на техниката и персонала в част от публичните зони.


Осигурени са достатъчни количества противообледеняваща течност за обработка на въздухоплавателните средства, както и карбамид - за третиране на изкуствените настилки по летателното поле. Снегопочистващата техника е подготвена за експлоатация, извършени са пробни тестове за работа при лоши метеорологични условия.



THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed