25 Апр. 2024

Вие сте тук

Международната организация по лозарство представя български вина в Париж

21.02.2014

Международната организация по лозарство и винарство (МОЛВ - OIV ) ще организира специална презентация на български вина в Париж. Това стана известно на среща на министъра на земеделието и храните Димитър Греков и генералния директор на Международната организация по лозарство и винарство Жан-Мари Оран в Париж, съобщи пресцентърът на МЗХ.


"Много държави като Румъния, Аржентина и Израел участват в подобни дегустации, които се организират от нас с цел популяризиране на качествени вина от различни страни", поясни Оран. От своя страна министър Греков отбеляза, че това е важно за рекламата на българските вина, която трябва да става все по-мащабна и агресивна. Той посочи, че през 2013 г. България е изнесла два пъти по-голямо количество вино в сравнение с 2012 година.


Международната организация по лозарство и винарство има магистърска програма по лозарство и винарство в университета в Монпелие, а в България тя се изучава в Аграрния университет в Пловдив. Двамата ръководители се договориха за партньорство между двете магистърски програми с цел обмяна на специалисти.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed