26 Апр. 2024

Вие сте тук

Международен панаир Пловдив не участва в нов хотелски проект в града

08.01.2014

Международен панаир Пловдив опроверга  информациите за участие в проект за изграждане на нов хотел  с името  „Holiday Inn – Международен панаир Пловдив", за чието създаване съобщи вестник „Капитал“.

 

С Националния изложбен център е свързан само  парк-хотел „Санкт Петербург“ в Пловдив, който е в състава на дружеството, уточняват от Панаира.

 

Това  поставя въпроса доколко легитимно е използването на името „Holiday Inn – Международен панаир Пловдив", чиято цел очевидно е привличане на туристи с интерес към изложенията и бизнес проявите на панаира.  Засега от Панаира не посочват дали и по какъв начин ще защитят името си.

 

В публикацията, която се позовава на съобщение на компанията InterContinental Hotels Group (IHG),  се посочва, че инвеститор на бъдещия хотел е пловдивското дружество "Петров комерс", собственик на 4-звездния "Диамант" в Слънчев бряг.



 Новият хотел ще се управлява чрез франчайз с InterContinental Hotels Group и ще разполага с 68 стаи.


Засега брандът разполага само с един хотел в България, собственост на канадска компания.  Хотелът е с категория 5 звезди и се намира в столичния Бизнес парк София.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed