20 Апр. 2024

Вие сте тук

Макдоналдс разчита на 4 млн евро приходи от Олимпиадата

05.08.2012
  • Най-големият Макдоналдс в света

Веригата от заведения за бързо хранене Макдоналдс (McDonald's) показа какво е да се мисли мащабно и далновидно и как да се извличат възможно най-рационално печалби от голяма спортна проява, пише в електронното си издание в. "Фигаро".


За летните олимпийски и параолимпийски игри в Лондон Макдоналдс откри четири нови заведения за бързо хранене в олимпийското градче: едно от заведенията е само за спортистите, второто - само за журналистите, а останалите две са за широката публика.


Един от тези два ресторанта, предназначени за обикновените посетители, има площ от 10 000 квадратни метра и побира до 1500 клиенти, които са обслужвани от 500 души персонал.


Макдоналдс се надява да спечели от всичките ресторанти 4 милиона евро от около 2 милиона сервирани ястия по време на двете големи спортни прояви.


След приключване на игрите компанията ще демонтира ресторантите и ще ги "рециклира" в други свои заведения на британска територия. Управата на веригата за бързо хранене е набелязала 5500 мебели и оборудване от четирите ресторанта, които могат да се вложат в открити вече ресторанти или в заведения, които предстои да бъдат отворени на други места във Великобритания.


Седемдесет и пет процента от четирите "олимпийски" ресторанта на Макнодалдс ще бъдат рециклирани, уверяват от компанията.


А менюто в тези ресторанти е съобразено с притесненията на британските експерти за нарастването на броя на хората с наднормено тегло в страната. Компанията е намалила солта с 20 до 30 процента в някои от блюдата за възрастни. В храните за деца захарта е намалена с 31 процента, а солта - с 46 процента. Освен това се предлагат и типични местни храни като овесена каша, кравайчета, чай или местно био мляко. 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed