14 Юли 2020

Вие сте тук

Кулинарно майсторство в сърцето на София

23.10.2012

Единствен по рода си в България учебен ресторант  отваря врати в София през ноември

 

Кулинарна академия HRC България – единственото училище за кулинарни изкуства на Балканския полуостров,  открива втора учебна база в страната, в центъра на София, точно до НДК. През 2011 кулинарна академия HRC стана известна като домакин на популярното телевизионно реалити шоу „Lord of the Chefs”, което се разигра на територията на професионално оборудваната база на академията в Добрич.

 

От ноември 2012 студентите от по-горен курс на Кулинарна Академия HRC ще се обучават в чисто нов учебен ресторант „Таланти”, разположен на ул. Петър Берон № 9 в столицата.

 

Директорът Мария Полименова, споделя: „Имаме над  100 редовни студента от над 15 страни, така че разгръщането на академията към столицатата беше логичната стъпка напред. Второкурсниците ни започнаха обучението си на 15-ти октомври в новата ни локация в София, която до дни ще разполага с една от най-модерно оборудваните кухни в региона”. Студентите на академията преминават през двугодишна програма, преподавана изцяло на английски, като се обучават не само в рамките на академията, но в над 50% от времето придобиват опит от стажове в Европа, Близкия Изток и САЩ.

 

Софийският клон на Академията HRC, където се помещава учебният ресторант „Таланти”, има за цел да предостави на студентите знанията и практическите умения, необходими за управлението на един истински висококласен ресторант. Това ще даде възможност на жителите и гостите на столицата да се насладят на изтънчените кулинарни изкушения, поднесени от студентите на Академията. Гостите в „Таланти” ще имат удоволствието за техните ястия да се грижи не един, а над 30 шеф-готвача.

 

В „Таланти” студентите са ръководени и наставлявани от главния инструктор в академията - шеф-инструктор Робин Виллареал, който идва от Мексико именно заради старта на Кулинарна академия HRC още през 2007 г. и в момента се занимава с цялостната организация на учебния процес в София: „В "Таланти" ще опитате нещо иновативно и различно, в една неформална и разпускаща атмосфера. Каним жителите на София да опитат кулинарното творчество на нашите талантливи студенти, което предлагаме на изненадващо достъпни цени”.

 

Кулинарна Академия HRC е открита през 2008 година и предлага двугодишна международна програма по кулинарно изкуство. Основана е от HRC International – холандска компания, която е световен лидер в обучението и кариерното развитие на специалисти в  сферата на туризма, съвместно с Висше училище международен колеж - България, което от своя страна е известно с учебните си програми в областта на туризма. Кулинарна академия HRC е модерно кулинарно училище, което предлага динамична двугодишна обучителна програма на студенти от цял свят. Програмата е разработена от лидери в образованието и хранителната индустрия. Тя съчетава екстензивно практическо обучение с висококласна практика в изискани ресторанти и известни хотели и курорти в Европа, Близкия изток и САЩ, за да предостави на студентите висококачествено кулинаро обучение, с което могат да имат успешна кулинарна кариера навсякъде по света.

 

Студентите се обучават в модерно оборудвани помещения, които включват професионални кухни, демонстрационен център и винарска изба. През третия семестър студентите от Кулинарна Академия HRC придобиват практически опит в ресторанта „Таланти”, единственият по рода си учебен ресторант за изискано хранене в България, който от този сезон вече ще функционира в София, управляван изцяло от студенти.

 

През 2011 Кулинарна академия HRC получи награда от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация за значителен принос в развитието на кулинарното обучение в България.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed