07 Окт. 2022

Вие сте тук

Китайци искат да изнасят българско вино

03.06.2015

Китайската компания "Пърфект Чайна" търси български партньори за износ на китайския пазар на големи количества качествено българско вино. Това е станало известно на среща днес на министъра на икономиката Божидар Лукарски с ръководители на компанията, начело с президента Дато Уу Суи Лиян, съобщиха от министерството.


"Пърфект Чайна" в съдружие с българската винарна "Беса Валей" е произвела специално червено вино с името и подписа на президента Петър Стоянов, чрез което българските вина се промотират в Китай. По подобен начин компанията е наложила южноафриканските вина на китайския пазар, пускайки малка партида с подписа на южноафриканския президент Фредерик Ле Клерк. Виното на президента Петър Стоянов се приема добре и в момента търсим съдружие с още български производители, за да изнасяме големи количества качествено българско вино, е казал Джеймс Тан Нам Джо, специален пратеник на компанията. Освен това от компанията проявяват интерес да инвестират в здравословни български храни като кисело мляко, както и в козметични продукти.


Министър Лукарски се ангажира чрез Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия да предложи на компанията списък от наши производители, които биха могли да произвеждат за китайския пазар.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed