28 Март 2024

Вие сте тук

Китайци искат да изнасят българско вино

03.06.2015

Китайската компания "Пърфект Чайна" търси български партньори за износ на китайския пазар на големи количества качествено българско вино. Това е станало известно на среща днес на министъра на икономиката Божидар Лукарски с ръководители на компанията, начело с президента Дато Уу Суи Лиян, съобщиха от министерството.


"Пърфект Чайна" в съдружие с българската винарна "Беса Валей" е произвела специално червено вино с името и подписа на президента Петър Стоянов, чрез което българските вина се промотират в Китай. По подобен начин компанията е наложила южноафриканските вина на китайския пазар, пускайки малка партида с подписа на южноафриканския президент Фредерик Ле Клерк. Виното на президента Петър Стоянов се приема добре и в момента търсим съдружие с още български производители, за да изнасяме големи количества качествено българско вино, е казал Джеймс Тан Нам Джо, специален пратеник на компанията. Освен това от компанията проявяват интерес да инвестират в здравословни български храни като кисело мляко, както и в козметични продукти.


Министър Лукарски се ангажира чрез Българската агенция за инвестиции и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия да предложи на компанията списък от наши производители, които биха могли да произвеждат за китайския пазар.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed