29 Март 2024

Вие сте тук

Китайската версия на ТрипАдвайзор съдържа хиляди подозрителни ревюта

20.03.2014

Репутацията на ТрипАдвайзор – социалната медиа, която се ползва с най-голям авторитет в туристическата индустрия, е на път да бъде накърнена от огромен брой подозрителни отзиви, съдържащи се в китайската й версия.  Това съобщи Крис Еминс, един от основателите на KwikChex – компания, която проверява доколко отговарят на истината публикуваните в интернет ревюта.

 

Според него, след като миналата година са открити и отстранени десетки хиляди фалшиви отзиви в китайския ТрипАдвайзор, нова проверка установи, че проблемът изобщо не е решен. По думите му, авторите на фалшиви отзиви, които са били премахнати, са продължили да публикуват в медиата десетки нови хвалебствия за различни хотели и дестинации. За пример се дава един от тях, чиито 920 неверни отзива са били премахнати, но той е продължил да поства нови и нови.

 

Според експертите на KwikChex това хвърля сянка на добрата репутация на много хотели и дестинации, които попадат в списъка на предпочитаните. От компанията предлагат сайтът да бъде спрян, докато не бъде извършена цялостна проверка на всички съдържащи се в него ревюта. В противен случай ще има сянка на съмнение относно цялостното съдържание на ТрипАдвайзор и листваните в него хотели и дестинации, предупреждават те.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed