20 Апр. 2024

Вие сте тук

Кетчуп на „Дерони“ спечели гласовете на експерти и потребители

09.11.2012

Кетчупи „Класик“ и „Класик царица“, произведени от „Дерони“, бяха класирани на първите места от експерти и потребители в дегустация, организирана от Съюза на производителите на плодове и зеленчуци в рамките на изложението  „Интер Фуд енд дринкс“ в Интер Експо Център в София.

 

Резултатите след две дегустации, организирани поотделно за потребители и професионалисти, обяви Константин Ламбрев, председател на УС на съюза.

 

Дегустациите се организират за трета поредна година в рамките на програмата „Да преоткрием традициите“.  След  оценката на сладка, конфитюри и  лютеници тази година бяха избрани два продукта: конфитюр от рози и кетчуп.  За дегустацията на конфитюр от рози свои продукти представиха две фирми, а за кетчуп – 7 компании производителки.

 

И потребители, и професионалисти поставиха на първо място конфитюр от рози, произведен от  „Джем и Джем“, като на второ място остана „Цима 99“.

 

Надпреварата при кетчупа бе доста оспорвана.  И професионалистите, и потребителите класираха на първо място кетчуп „Класик царица“ на компания „Дерони“. На трето мястоте поставиха кепчуп „Класик“ на същата компания.  Потребителите оцениха високо също  кетчупа на фирмите „Витал“ ООД,  „Идеал продукт“ и др.

 

Експертите отдадоха предпочитание на  „Дерони Класик“ със 104 точки, следван от „Дерони Царица“   - 100 т.   На трето място остана продуктът на „Катрин Ко“ – 98 т., „Витал“ – 88 т. и „Олинеза“ – 85 т. В дегустацията участва също кептуч на „Хайнц“, който получи общо 95 точки от професионалистите.

 

Председателят на журито Константин Ламбрев подчерта, че тази година мнението и на експертите, и на потребителите напълно съвпадна .  Избраните продукти са взети от търговската мрежа, а не от производителите, което гарантира тяхната автентичност, поясни той. Така се избягват всякакви подозрения, че за дегустация са били предоставени специално подготвени мостри.  Избрани са продукти от една ценова категория, за да бъде гарантирана тяхната съпоставимост.  Специално при кетчупите са избирани само мостри от сериите „Класик“ и не са включени такива, които съдържат допълнителни вкусове, поясни  Константин Ламбрев. 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed