29 Март 2024

Вие сте тук

Кемпински отвори Palais Hansen във Виена

22.03.2013

Официалната церемония по откриването отбелязва възраждането

на историческата сграда

 

 

С грандиозна церемония, на която присъстваха над 700 гости, веригата „Кемпински” официално откри Palais Hansen Kempinski във Виена на 20 март. Замислена като хотел за Световното изложение 1873 от Теофил Едвард фон Хансен и Хайнрих Фьорстер, сградата никога не отваря врати, като са необходими повече от 140 години да бъде пригодена за първоначално предвидената цел.

 

Откриването става възможно след две години и половина внимателна реставрация и интериорна подредба под егидата на базирания във Виена архитект Борис Подрека, австрийското студио Hayde Architekten и дизайнера Жан-Клод Лавил. Разполагаща със седем етажа, включената в списъка на културното наследство сграда в ренесансов стил, предлага 152 стаи и апартаменти, спа клуб Kempinski The Spa, два ресторанта и 2 бара, магазин за цветя и деликатеси, 17 частни апартамента и най-голямата във Виена зала за пушене. Иновации като регистриране в хотела посредством iPad, както и наличие на iPad във всяка стая или телевизионна система от най-ново поколение обединяват историята на сградата и последните постижения на техниката и съвременния живот.  Цените за нощувка в двойна стая със закуска започват от 265 евро за двама.

 

Обзаведен като разширена стая за гости и посетители, просторният и изпълнен със светлина лоби бар е сърцето на хотел Palais Hansen. Едно от уникалните изживявания е следобедният чай във Виена. Традиционна и в същото време във виенски стил, който не може да бъде сбъркан с нищо друго, тази кулинарна магия е нова част от живота на града.

 

Двата ресторанта "Die Küche" (Кухнята) и "Edvard" са отворени както за посетители, така и за гости на хотела. "Die Küche" предлага закуска в непринудена атмосфера и вечерно меню, вдъхновено от традиционните бабини рецепти. Обслужвайки две готварски станции, главният готвач Филип Вогел и неговият екип приготвят ястията пред очите на госта.

 

Наречен на името на архитекта Теофил Едвард фон Хансен, вторият ресторант на хотела, "Edvard", предлага сезонна храна, включително традиционни рецепти с модерен елемент. Предлагат се предимно местни продукти в съчетание с подправки и готварски техники от цял свят.

 

След вечеря нощният бар "Henri Lou", обзаведен в бяло и синьо, предлага на гостите класически и сезонни коктейли или  шампанско. Най-новият моден подиум във Виена е кръстен на изключителната писателка Лу Андреас – Саломе, една от първите жени в Австрия, приета в мъжките среди редом с хора като Фридрих Ницше или Зигмунд Фройд. Фактът, че позициите управител на бара и барман са заети от жени, допълва името на заведението.

 

Модерни полилеи, лоби с исторически колони и много естествена светлина провръщат балната зала с площ от 280 кв.м. в място за конферентни и тържествени събития.  Хотелът предлага допълнително 6 зали за срещи с площ от 35 до 115 кв.м.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed