19 Апр. 2024

Вие сте тук

Кемпински Гранд Арена дари тон храна за танцуващите мечки в Белица

15.10.2014

Може ли тийм билдингът да си впише в политиката за социална отговорност на компанията? Може, показва опитът на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. Мениджърският екип на хотела посети Парка за танцуващи мечки в Белица като част от планирано тийм билдинг събитие и дари един тон пресни плодове за изхранване на животните.

 

 „Посещението умишлено бе замислено да се състои през  октомври. По това време на годината мечките се подготвят за зимен сън и се нуждаят от повече въглехидрати и витамини“, поясниха от хотела. Дарената от екипа на Кемпински Гранд Арена храна ще бъде скрита от служителите на парка на различни места, така че мечките да могат сами да я намират – така, както обикновено правят в естествени природни условия.

 

Построен на площ от 120 000 кв.м., паркът в Белица е най-големият реадаптационен център за закрила на мечки в Европа, предлагащ живот без болка и агония. Предишните собственици на животните ги използвали за забавление на туристите по курортите. Обучавали ги от ранна възраст да танцуват чрез жестоки методи, принуждавайки ги да стоят на нагорещени железни плочи, докато някой свири на цигулка, така че мечката продължава да се движи, за да избегне болката от изгарянето. След продупчване на носа с желязна халка малкото животното бързо попада в плен на собственика му. Благодарение на организацията „Четири лапи“, фондация „Бриджит Бардо“ и община Белиц танцуващите мечки са върнати обратно в естествената им среда, заобиколени от гъсти гори, поляни и специално изработени бърлоги и езера. В момента в парка живеят 24 мечки на възраст от 5 до 32 години, разпределени по темперамент в седем сектора.

 

“Посещението на Парка за танцуващи мечки не е просто нашият пореден тийм билдинг, но и чудесна възможност да покажем нашето хуманно отношение към мечките,» коментира генералният мениджър на хотела Атанасиос Манос. «Днес всички ние научихме нови неща за техния свят и най-важното, в края на деня всички бяхме обвзети от общо чувство на радост и удовлетворение от едно добро дело. Бих искал да изразя моето уважение към всички хора, които се грижат за животните тук и да уверя, че екипът на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско ще продължи да ги подкрепя в тяхната мисия, допълни той.“

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed