18 Апр. 2024

Вие сте тук

Какъв е клиентът на фаст фуда

10.10.2012

Кои хора посещават заведенията за бързо обслужване и какво точно очакват от посещението си? Проучване, осъществено от американската компания Technomic, специализирана в изследване на общественото мнение, показва, че това са хора на възраст между 25 и 34 години, придружени от партньора си или друг важен за тях човек, които най-често го посещават за вечеря. В анкетата са участвали близо 38 хил. души, а данните са обобщени в специален доклад.

 

Според проучването в сектора бързо обслужване в САЩ участват както най-големите и иновативни компании, така и нови играчи на пазара. В същото време конкуренцията е изключително висока и затова е от изключителна важност да се разберат предпочитанията на клиентите, коментира вицепрезидентът на  Technomic Дарън Тристано.

 

Участниците в анкетата са оценили няколко критерия по скала от 1 до 5. Най-маловажни за посетителите са атмосферата и напитките, а най-важни са храната и чистотата, показва проучването:

  1. Храна – 91%
  1. Чистота – 88%
  2. Обслужване – 86%
  3. Цена/качество – 84%
  4. Напитки – 78%
  5. Атмосфера – 61%

 

Още няколко извода:

  • 82% от посетителите на заведения за бързо обслужване оценяват храната като добра или много добра.  
  • Най-висока е посещаемостта във възрастовата група между 25 и 34 години, като с увеличаване на възрастта популярността им спада.
  • .Осем от десет участника в анкетата биха препоръчали заведението, в което се хранят, на свои приятели.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed