26 Апр. 2024

Вие сте тук

Италианец стана победител в World Chocolate Masters

01.11.2013

След оспорвани тридневни финали вече са известни победителите на World Chocolate Masters, съобщиха организаторите на най-престижното състезание на шоколатиери и сладкари в света, което завърши снощи в Париж. В продължение на три дни 20 състезатели създаваха експонати от шоколад, сладкиши, десерти, формован шоколад, глазирани пралини и изненадващи художествени произведения на тема "Архитектура на вкуса". Тези творения бяха оценявани от знаменити готвачи и шоколадови майстори от цял свят.

 
Италианецът Давиде Комачи спечели титлата „шоколатиер номер едно“ в света. Той спечели първото място в състезание между 20 майстори от Европа, Америка, Азия и Австралия. Занимава се с шоколадови скулптури от ранна възраст. На 13-годишна възраст  постъпва в Институт по пекарство и сладкарство в Милано, където завършва образованието си.Въпреки младата си възраст вече е печелил много състезания както в Италия, така и с международно участие.
 

31-годишната холандка Марике фон Бьорден е на второ място. От 2010 г. тя е пейстри шеф в  ресторант Каприче“ притежаващ три звезди Мишлен в хотелския комплекс Four Seasons Hotel Hong Kong. Идеите за десерти, които се раждат в главата й, веднага се пресъздават в ресторанта.

 

 На трета позиция е Дениз Караса, пейстри шеф в Epicure Group в Мелбърн, Австралия. Получил  майсторски сертификат в колежа по сладкарство в Кьолн, Германия, той усъвършенства практическите си умения в редица петзвездни ресторанти в чужбина.

 

Присъдени са награди в още осем категории, като тримата най-добри лидират в по две от тях.

 

Участниците в тазгодишните финали са излъчени на национални състезания през 2012 г.

 

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed