Над 300 участници от четири континента се очакват на предстоящите специализирани изложения - Месомания, Светът на млякото, Булпет, Салон на виното, Интерфуд &Дринк и СИХРЕ, които ще се състоят от 6 до 9 ноември в Интер Експо Център София. На тях ще бъдат представени разнообразни храни и напитки – месни изделия и деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски изделия, консервирани храни, вино, спиртни и др. напитки.
Предимствата на професионалното кухненско оборудване ще е в центъра на изложението СИХРЕ. Два са акцентите в него – енергоспестяващо оборудване и здравословно хранене, съобщи председателят на ХоРеКа асоциацията Георги Георгиев. Посетителите на изложението ще могат да се убедят, че и бързото хранене може да бъде здравословно, ако е приготвено по подходящ начин и с необходимото оборудване.
Освен традиционни български изложители с позиции на пазара участват и чуждестранни компании от Франция, Полша, Испания, Турция, Гърция, Южна Корея и др. Колективни участия имат фирми от Италия, Холандия и Унгария. Представят се и посолствата на Аржентина и Южна Африка.
Предвиждат се търговски посещения от Македония и Япония.
Южната ни съседка Гърция ще промотира продукти от развъдници за риба, замразена риба и морски дарове.
За поредна година ще се състои и познатата на посетителите Лаборатория за италиански вкус. В гурме зоната гостите на изложението ще могат да опитат типични регионални хранителни продукти, свързани с най-добрата италианска кулинарна традиция.
Сертифицирани биопродукти, диетични храни и напитки за здравословно хранене или спортен режим са представени на Биозона и Зона за диета и фитнес.
За втора поредна година школи „Бар Мениджър“ ще са сред основните атракции на СИХРЕ. Тук можете да научите тайните за приготвяне на коктейли, студени и топли напитки.
„Новите технологии в ресторантьорството – гаранция за здравословно хранене“ е темата на кръгла маса, организирана от Българската туристическа камара. Дискусията е насочена към професионалисти – хотелиери, ресторантьори, готвачи и специалисти от туристическия бранш.
Ето и няколко мнения на професионалистите, защо трябва да ги посетите.