25 Апр. 2024

Вие сте тук

Иво Маринов: Иновациите ще повишат конкурентността на туристическия продукт

12.04.2013

В започналата работа по подзаконовите нормативни актове към новия Закон за туризма очакваме бизнесът да даде повече идеи за добри практики и приложение на информационните технологии в дейността на хотелиери, туроператори и агенти. Това каза днес заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов при откриването на конференция за маркетингови иновации в туризма „Тravel Academy 2013“.

 

Той поздрави организаторите за инициативата, защото тя обединява идеите предимно на млади хора, които могат бързо да надградят постигнатото в българския туризъм и да го направят устойчив сектор. Много нови идеи са залегнали и в закона – например правната възможност за осъществяване на електронна търговия в туризма, сключване на договори по интернет, издаване на ваучери за услуги, регистрация и др. Внедряването на модерните технологии и информационните продукти в туристическите предприятия несъмнено ще повиши тяхната конкурентоспособност. В това отношение всяка нова инициатива ще има безусловно подкрепата на държавата, подчерта зам.-министърът.

 

В двудневния форум, който е под  патронажа на МИЕТ, участват близо 150 хотелиери, и туроператори и турагенти.  Съвместно с експерти по реклама, маркетинг и с юристи те дискутират съвременните методи за привличане на повече туристи, както и конкретни полезни практики – как се изгражда уебсайт на туристическа фирма, управление на онлайн репутация, тънкости на имейл маркетинга и рекламата, работа с електронни каталози, пласмент по интернет на хотелско настаняване и др.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed