29 Март 2024

Вие сте тук

Започна шампионат по приготвяне на пица

12.09.2012

Четиринадесет майстори-пицари  мерят сили в започналия днес във Варна  Втори международен шампионат по приготвяне на пица. След двудневна надпревара един от тях ще стане носител на  Купата на България. Освен приготвянето на традиционна пица конкурсната програма включва и пица акробатика.



Участниците имаха 15 минути, за да приготвят класическа пица по избрана от тях рецепта с предварително приготвено от него тесто. В шампионата има участници от България и Италия. Уменията им оценяват най-добрите майстори в Европа.



Според президента на Асоциациата на пицарите в Италия Джовани Менто най-важният критерий  е начинът, по който е приготвено тестото и времето за отлежаването му.


 Пицата трябва да е добре втасала,  да има борд, да бъде лека, да бъде добре изпечена, а върху нея да няма много продукти, е рецептата на председателя на Българската асоциация на пицарите Радостин Кирязов.



Най-атрактивната част е пица акробатика, която според участниците изисква много труд и постоянство.



В петък Джовани Менто ще проведе майсторски курс по приготвяне на пица в София. Инициативата е на „Метро Академия“, която от началото на годината кани професионалисти да споделят майсторството си със своите колеги.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed