20 Апр. 2024

Вие сте тук

Заведения в Прага черпят бира при победа на чешки спортист

30.07.2012

 Безплатна халба бира обещават на своите посетители собствениците на много пражки питейни заведения, където се предават на живо състезанията от летните олимпийски игри в Лондон, ако чешки спортист спечели по това време медал, съобщи ИТАР-ТАСС. Собствениците на бирарии, кръчми и ресторанти прибягнаха към тази необичайна мярка заради крайно малкия интерес на посетителите към лондонската олимпиада като цяло и към представянето на чешките олимпийци в частност.


Чешките средства за масова информация съобщават, че в страната не се забелязва особен интерес към олимпиадата и че интересът на чехите към футболните битки на Евро 2012 е бил много по-голям, независимо от ранното отпадане на чешкия национален отбор.


Повечето от посетителите, влизащи в тези горещи летни дни в пражките питейни заведения, не само не се интересуват от олимпийските състезания, но дори и не молят да се намали звука на телевизиорите, предаващи олимпийските битки в Лондон.


Чехия замина за Лондон със 133 спортисти, които се надяват да спечелят 6 медала. Но засега нито един чешки спортист не е дал повод на собствениците на пражките бирарии да черпят своите посетители с безплатна халба бира. . .

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed