Кризата удари по джоба всички италианци и все по-малко хора ходят на ресторант, защото нямат пари. В кризата обаче се раждат и нетрадиционни идеи, които, ако не друго, поне привличат вниманието към собствениците им.
Предприемчива жителка на Флоренция обаче намерила изход от наглед безизходното положение – решила да отвори заведение, където вместо пари в брой ще приемат хранителни продукти от клиентите си, съобщи в. "Кориере фиорентино".
Ресторантът ще бъде открит в края на септември и ще има 40 места. Посетителите му ще се разплащат с донесени от тях плодове, зеленчуци и други хранителни продукти, разказва собственичката на заведението Донатела Фаджоли. А онези клиенти, които се занимават с някакъв занаят, ще могат да се разплатят дори с техни занаятчийски произведения.
Името на заведението е L'e maiala. Това е типичен израз за областта Тоскана, в която се намира Флоренция и означава: Положението е свинско, визирайки много трудна ситуация.
Четете повече в следващия брой на THExperts