29 Март 2024

Вие сте тук

До 15% по-ниски са цените в курорта Св.Константин и Елена

21.05.2015

Туристи от западноевропейските държави ще заместят през предстоящия летен сезон туристите от Русия и Украйна. Намалението на записаните туристи за новия сезон в "Св.Св. Константин и Елена" е 3.3% към 20 май, съобщи днес търговският директор на холдинга Илко Запрянов при официалното откриване на сезона в курорта край Варна.

 

По думите му средното намаление в хотелската база на дружеството е толкова малко, защото още през миналата година е започнала диверсификация на туристопотока. За пример Запрянов посочи, че в момента в курорта почиват 150 туристи от Франция, а първата група от Франция е пристигнала още в края на април. Той припомни, че от десетина години по  българското Черноморие почти нямаше френски туристи.

 

Дружеството разширява работата си с Израел, добри записвания има и от Полша. Според Запрянов онези, които не се обърнат към други пазари освен източноевропейските, ще имат тежък сезон. Очакванията му са за по-ниски печалби на хотелиерите през летния сезон заради масовото намаление на цените. Към днешна дта те са с около 10-15% по-ниски от миналогодишните, а ранните записвания са удължени до края на май. Затова според не е изключено финансовите резултати да са по-ниски дори при при пълна заетост на хотелите.

 

По традиция в Деня на равноапостолите Константин и Елена тържествата в курорта започнаха с Празнична литургия в едноименния манастир, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed