29 Март 2024

Вие сте тук

Днес стартира първият уиски фестивал в България

04.10.2012

Световни експерти пристигат в София специално за Whiskey Fest Sofia 2012, на който ще разкрият

дълбоко пазени уиски тайни

 

                                                                                             

Под звуците на шотландска гайда днес ще стартира първият уиски фестивал в България. Whiskey Fest Sofia 2012 ще се проведе от 4ти до 6ти октомври във Военния клуб в София. Специално за събитието в страната пристигат световни експерти, които ще развенчаят много митове и ще разкрият дълбоко пазените уиски тайни пред българските ценители.

 

„Щастлив съм, че най-сетне и в България се организира събитие, на което най-добрите дестилерии в света имат възможност да демонстрират своите шедьоври”, казва Робърт Хикс, скоч уиски консултант, трикратен носител на отличието Дестилатор на годината и мастър блендер в шотландската дестилерия Laphroaig. „Тук сме за да дадем силен старт на фестивала, който се надявам да се превърне в традиционен”, допълни той.

 

На фестивала ще се срещнат и предизвикат аромати, вкусове, цветове, истории и музика. Сред звездните гост-лектори са избрани имена от уиски индустрията, сред които мастър дистилъри и мастър блендери от едни от най-добрите дестилерии в света с вековни традиции в производството на уиски. Технолозите лично ще водят майсторски класове пред отбрана аудитория от ценители, с които ще дегустират вкусове от Ирландия, Шотландия, Америка и дори Япония. По време на срещите си с любители и колекционери от България, експертите ще представят уникални бутилки, сред които ръчно изработено уиски от най-старата дестилерия в света Kilbeggan, 50-годишно уиски Highland park, реплика на най-голямата бутилка уиски в света The Famous Grouse и още много.  

 

Сред уиски майсторите на Whiskey Fest Sofia 2012 са Гордън Моушън, българинът Пламен Петров, Дарил Халдан, Уейн Колинс, Джон Кешмън, Робърт Хикс и Трейси МакКафърти.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed