29 Март 2024

Вие сте тук

Далай Лама благослови новия Kempinski Ambience Hotel в Делхи

13.02.2013

Най-старата група за луксозни хотели в Европа, веригата „Кемпински” затвърди интереса към Индия, като откри първия независимо управляван хотел в търговския район Шадара в Източната част на Делхи – Kempinski Ambience Delhi, съобщиха от компанията.

 

Будисткият духовен водач и носител на Нобеловата награда за мир, Далай Лама, благослови и освети хотела, като запали церемониалната лампа. Очаква се Kempinski Ambience Delhi да се превърне в предпочитана луксозна дестинация за бизнес, забавления и сватби.

 

Хотелът е с модерен дизайн и разполага с 480 стаи и апартаменти в две кули, свързани с небесен мост. Всяка кула има отделен вход, лоби и рецепция за посрещане на гостите. Kempinski Ambience Delhi предлага банкетен център на обща площ от над 6500 кв.м., както и най-голямата бална зала без колони в луксозен  хотел в Индия, която може да побере 6000 души. Местата за хранене включват целодневния ресторант Café Knosh, специализирания индийски ресторант Dilli 32, азиатския ресторант Mei Kun и италианския Casaluna.                                                                                                                                         

 

В допълнение хотелът разполага с панорамен остъклен бар, Cherry Bar, два бизнес центъра и условия за почивка и възстановяване, включително спа център с хамам и леден фонтан.

 

Има и два фитнес центъра, както и два външни басейна. Комплексът е заобиколен от бизнес и държавни сгради, както и от развлекателни центрове и има удобен достъп до летището и центъра на града посредством пътна и метро-мрежа.

 

„Днес светът е дълбоко свързан и прогресът на един регион трябва да се разглежда от гледна точка на единството на човечеството. Развълнуван съм от огромните усилия и състрадание, довели до построяването на подобна сграда в Източен Делхи, както и от желанието на хотела да подпомогне развитието на общността, което ще подобри състоянието на целия регион", каза в  благословията си Далай Лама. "Срещнах се с хора от хотела, включително със собствениците, изпълнителния комитет, служителите от кухнята и охраната, и им пожелавам винаги да останат изпълнени със същата позитивна енергия, да предлагат добро обслужване и да раздават радост. Искам да отбележа и подкрепата от страна на Kempinski Ambience Hotel”, продължи духовният водач. Далай Лама беше в хотела за провеждане на обучение по „Пътя към Бодхисатва” на Шантидева.

 

Коментирайки плановете на „Кемпински” за засилване позицията на веригата в Индия,  Рето Витвер, Президент и Главен изпълнителен директор на  Kempinski Hotels, подчерта, че веригата „Кемпински” е известна в цял свят като пионер в няколко дестинации. Точно затова гостите, които имат желание за открият света чрез нашите хотели, идват, за да потърсят автентични преживявания на нови места, допълни той. По думите му Шадара отлично се вписва във визията на компанията, съчетавайки чара на стария Делхи с най-изтънчената технология за модерна инфраструктура. "Като цяло Азия е много динамичен регион. Развивайки се в многобразието и виталността на Индийския субконтинент, ние разгръщаме глобалното обещание на бранда към нашите гости: независимо в кой наш хотел отсядате, ние осигуряваме докосване до забележителния европейски дух, който носи характерно преживяване, докато в същото време цени и въплъщава различни култури, за да подсили уникалността на всеки един от хотелите на веригата,” каза още той.

 

 Според  Радж Синг Гехлот, председател и управляващ директор на Ambience Group, компанията собственик на хотела, изрази своята гордост от това, че верига като  „Кемпински”  със 115-годишна история е избрала компанията за партньор, с който да отвори първия хотел на веригата в Индия.

 

Ambience Limited е компания за недвижими имоти, насочена към първокласни сгради.  Империята Ambience Limited се оценява на милиарди рупии. През последните 20 години компанията е изградила 340 жилищни и търговски комплекса в Делхи.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed