Прочутият шеф Гордън Рамзи възнамерява да внесе малко британски привкус вкулинарната палитра на Лас Вегас, съобщи RestaurantNews.com.
През миналия уикенд той курсираше между двете си заведения в американската столица на хазарта. За да ознаменува официалното откриване на двете заведения, миналата неделя той се движеше между тях в типичен за Лондон червен дъбълдекер, пише изданието. Пред почитатели на кулинарното изкуство той направи истинско шоу, в което чрез методи на готвене и съставки демонстрира с какво двете му заведения се различават от всички други, предлагащи бургери в Лас Вегас.
С интервал по-малко от седмица в края на миналата година Гордън Рамзи отвори двете си заведения в Меката на американския хазарт - Ramsay Pub & Grill в емблематичния хотел Caesars Palace и Gordon Ramsay BurGR в Planet Hollywood Resort & Casino. Подобно събитие се случва за пръв път на ласвегаския Стрип, коментираха ресторантски критици. С това заведенията на Гордън Рамзи, отворили врати в Лас Вегас в рамките само на година, станаха три.
Според самия Рамзи досега на Стрип й липсваха хубави заведения за бургери с автентичната атмосфера на пъб и грил.
В Gordon Ramsay Pub & Grill, който разполага с общо 290 места, известният шеф иска да създаде типичната обстановка на британски пъб, в който се сервират шотландска сьомга, агнешки котлети, задушено по ирландски, телешки ребърца, както и типичното телешко печено, характерни за британския пъб. Предлагането се допълва от 24 вида наливни бири и 64 вида бутилирани, от които могат да избират посетителите на заведението.
Името на второто заведение – BurGR, комбинира идеята за бургер и инициалите на прочутия шеф, за да няма съмнения в качеството на предлаганата храна. Тук ще се сервират традиционни бургери, пържени картофки и млечни шейкове, към които се добавят китайски пелмени на пара със свинско шкембе, пържени сладки картофи, поръсени с ванилова захар и „пудинг шейк“ – комбинация от млечен шейк и пудинг. За всички ястия ще се използват само свежи и качествени съставки. Специално внимание ще се обръща на метода на приготвяне на храната.