21 Ноем. 2024

Вие сте тук

Вкусовете на Европа представят на фестивал

19.09.2012

Пай от Карелия, пушена сьомга, паста, приготвена в пита пармезан и рунеберг пай са само част от ястията, които ще бъдат представени на фестивала „Вкусовете на Европа“, който ще се състои от 24 до 30 септември в НДК.

 

Партньор на фестивала е Евро-Ток България, съобщиха от асоциацията.

 

Гостите на фестивала ще могат да се запознаят с кухните на Чехия, Норвегия, Италия, Швеция, Гърция, Сърбия. Гост държави ще бъдат САЩ и Мексико.

 

Идеята на фестивала е да бъдат представени най-новите продукти и постижения на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост на европейските страни. От тях ще бъдат приготвени  националникулинарни специалитети от майстори-готвачи от държавите-участници.  

Посетителите ще могат да се запознаят със спецификата на съвременната кухня, както и с последните  тенденции в производството, приготвянето и консумацията на екологични храни и напитки.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed